Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já se tomu nebráním. 200 miliard je nic. To dáme za 4 roky solarníkům... Bělov je u Otrokovic! a jsem pro stavbu zdymadla. Postavit by to ideálně mohl soukromník a kasirovat si průplav. Celý kanál by se stal obrovským prostorem pro nové podnikání, rekreaci, cestovní ruch. Stejně jako cca 30km Baťova kanálu. ..R^

0 1
možnosti
RP

Ve skutečnosti nikdo neví, jaký vliv na životní prostředí by kanál měl. Akorát odpůrci navymýšlí argumenty proti, zastánci argumenty pro. Ve skutečnosti rozhodující budou detaily této stavby. Ty rozhodnou, jestli postavený kanál životní prostředí výrazně zhorší nebo mu  výrazně pomůže.

Podobné to je s ekonomikou, respektive návratností. Kanál se ekonomicky vyplatí tehdy, pokud budou jeho možnosti dostatečně hodně využívány. Ovšem je jasné, že aby se kanál plně využíval, musí být dohotoven ještě podstatně dřív, než nastanou podmínky k jeho plnému využití. Lidi si totiž musí zvyknout, že ten kanál tady je a že nabízí určité možnosti pro dopravu, aby mohli uvažovat o tom, že ty možnosti využijí.

Je jen jisté, že dokud pro dopravu do střední Evropy budou stačit stávající dopravní trasy přes západoevropské velké přístavy a a na ně navazující dopravní trasy, nedočkéme se ze západu , respektive Evropské Unie žádné pomoci. Případně rovnou určitého sabotování a zpomalování příprav kanálu DOL. Provozováním kanálu DOl by totiž Německo, Holandsko, Belgie a Francie přišly o příjem z možná podstatné části zámořské přepravy zboží do a z střední Evropy.

0 1
možnosti

No, včil když Zenamovi radí ten popleta Žák...... všechno se zdá možné.

0 0
možnosti
JH

J16a96n 62H85l42e76d19í91k

17. 8. 2014 12:22

babička mi vyprávěla o babě čarodějnici a dědeček o průplavu Odra--Dunaj, přes potok Moravu. Za 80 let se nekoplo a milovníci přírody se modlí, aby to tak zůstalo. Až Evropu ovládnou muslímové, pak na průplav naženou zbytek pohanů a za 3 roky popluje Titanic zpustošenou a opuštěnou krajinou kdysi tvořivých Markomanů, poté líných Slovanů.

2 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1006x
Většinou mám práce nad hlavu. Občas mám myšlenku, kterou chci zhmotnit. Asi týden z toho tvořím krátký či kratší text.

Seznam rubrik